Miten minusta tuli äänivalmentaja? 

Olen Minna Laukkanen, Ääniräätäli Oy:n perustaja ja yrittäjä. Olen koulutukseltani filosofian maisteri, musiikkipedagogi AMK ja musiikkiteatteri-ilmaisunohjaaja.

Olen kouluttanut työurallani lukuisien eri organisaatioiden puhetyöntekijöitä ja yksityisiä lauluoppilaita, kuoroja ja erilaisia ryhmiä.

2000-luvun vaihteessa työskentelin koulutusvastaavana Turun Ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalla ja samalla oppilaitoksen äänenkäytön opettajana.

Taiteellinen urani on vienyt minua oopperan ja teatterin näyttämöille, sinfoniaorkesterien ja kirkkomusiikkikonserttien solistiksi sekä televisio- ja radioesiintymisiin. 

Äänenkäyttökouluttajaksi minulla oli taiteellisten opintojeni alusta lähtien suuri kutsumus. Ensimmäinen koulutusilta järjestettiin Virtain Naiskuorolle, ja voi kuinka se jännitti! 

Senkin jälkeenkin on jännittänyt, ehkä viime vuosina eniten Suomen eduskuntatalolle tehty koulutuspäivä. Siitä selvisin ajattelemalla, että olkoonkin iso ja arvokas talo valtakunnan huipulla, niin ihmisiähän hekin siellä vain ovat!

Monipuolinen näkemys ihmisäänestä

Monipuolisesta taustasta johtuen minulle on muodostunut joustava näkemys ihmisäänen mahdollisuuksista.

Pyrin löytämään jokaisen ihmisen persoonallisesta äänestä mahdollisimman hyvän ja toimivan version.

Vaikka äänenkäyttökoulutukseni ovat täynnä painavaa tietoa äänen hyvinvoinnista, hyvä tunnelma ja uusien asioiden oivaltaminen ovat tärkein anti osallistujille.

Koulutuksissani yhdistyvät parhaat puolet mielenkiintoisesta ja havainnollisesta luento-opetuksesta sekä kokemuksellisesta itse tehden oppimisesta.

Jokainen ääni on kehittämisen arvoinen

Äänen kehittäminen on mahdollista aivan jokaiselle. Ei ole olemassa "rumaa" tai "vääränlaista" ääntä. 

Voi olla, että jollakulla ääni ei ole ihan optimaalisesti toimiva.

Silloin kannattaa hakea apua, tietoa ja hyviä neuvoja.

Terveellinen äänenkäyttöympäristö on myös työnantajan etu ja ääniergonomia kuuluu työsuojelun piiriin. 

Äänivalmentajana ole äänenkäyttötaidon, äänenhuollon ja ääniergonomian asiantuntija. 

Avullani teidänkin työpaikan äänet saadaan kukoistamaan ja viestimään vaikuttavasti omille sidosryhmillenne! 

Palautteita

"Koulutus oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja sain hyviä vinkkejä äänenkäyttöön. Opettajan esiintyminen oli erinomaista, hän osasi selittää asiat selkeästi ja vastasi kysymyksiin hyvin. Lisäksi hän osasi huomioida hyvin ryhmää antamalla esimerkiksi hyviä vinkkejä äänenkäyttöön puhelinpalvelussa työskenteleville."

$(".mobileNavigation ul li a.index-8").attr("target","_blank");