Meistä sanottua

"Olin todella positiivisesti yllättynyt, kuinka kannustavasti ja positiivisesti myös nollasta aloittanut laulutaidoton otettiin vastaan." (Lähde: Ääniräätälin asiakaskysely 2015)

Suositukset asiakkailtamme

"Hei sinä kotona hyräilevä!

Mietin pitkään laulutunneille menoa ja löydettyäni Ääniräätäleiden sivut netistä pari vuotta sitten,  rohkaisin mieleni. 
En ole katunut hetkeäkään.
On ollut ihanaa löytää laulamisen ilo ja riemu monen vuosikymmenen jälkeen.
Hyräilen kävellessäni kotiin laulutunnilta. Olen täynnä hyvää mieltä. Onnellinen. 
Opettajat ovat ammattitaitoisia ammattilaisia, monitaitureita. He jaksavat kannustaa ja tukea vaikka itseltä tahtoo usko loppua. 
"Kyllä se onnistuu, otetaan vielä kerran", Minna sanoo minulle. 
"Hyvältä kuulostaa", sanoo Sofia, pienryhmämme opettaja meille.
Eikö kuulostakin mukavalta. 
Lähde sinäkin mukaan. 

Leena T "

”Kannattaa ilman muuta rohkaistua laulamaan, sillä Ääniräätälin kannustavalla ohjauksella saa laulamisestaan aikaisempaa enemmän iloa elämäänsä. On aivan hämmästyttävää miten paljon ja nopeasti ryhmässä laulaminen kehittää omaa äänenkäyttöä. Lisäksi taitavilta opettajilta saa hyviä vinkkejä ja harjoitusohjeita myös yksin kotona tehtäviksi. Yksityistunteja kannattaa myös arastelematta kokeilla, sillä niillä voidaan keskittyä nimenomaan oman äänen ja laulutavan kehittämiseen ja harjoitteluun. Parhaassa tapauksessa laulamisen opiskelusta tulee mielenkiintoinen ja kohottava harrastus, josta on iloa koko loppuiäksi. Aloittaessani Rohkeutta laulamiseen -ryhmässä en todellakaan osannut kuvitella, että jonakin päivänä käyn yksityisopetuksessa ja kehitän ääni-instrumenttiani näin aktiivisesti!”

– Tarja

"Kauan on kärsitty vilua ja nälkää..., alku Balkanin sota -laulusta, ei kuulu enää mun lauluohjelmistoon, mut yli 40 vuotta sitten istuin naapurin Pirkon kans heidän pihamännyn latvas ja lauloimme läpi koulun laulukirjaa. Ohjelmistoomme kuului silloin myös mm. Balkanin sota -laulu.

Nyt laulan taas korkeella, Ääniräätälin tiloissa, yläkerrassa, kattoikkunan alla. Laulut ovat aina kuuluneet elämääni, mutta nyt olen löytänyt hyvän paikan missä oppia laulamisesta lisää. Joskus, tosi harvoin, mut joskus olen väsyneellä päällä kun menen tunnille ja tuntuu, että nyt ei laulut luista, mutta kun on ensin vähän aikaa voivoteltu, päristelty, iiiiiuuuuiiiuuuiiiiuuttu ja tehty merimetso liike, ni kummasti pääsee vauhtiin. Ja aina ei tartte jaksaa edes seistä, kun voi istua mukavasti kuntopallon päällä.

Laulaminen on kummallinen fiilis juttu. Jos olet apea ja laulat, mieli paranee, jos olet ilosel mielel ja laulat, voitkin päätyä kyyneliin, siis liikutuksen kyyneliin. Olen useammin kun kerran liikuttunut itseeni kun olen suihkussa laulanut En etsi valtaa loistoa. :)

Olen löytänyt laulukotini Ääniräätälin luona. Me yhdessä löydämme mulle sopivia lauluja, sellasiakin, joita itselle ei olis tullu mieleenkään lauleskella. En ole vielä kauaa ollut Ääniräätälin räätälöitävänä ,verratuna siihen kuinka vanha olen, mutta olen jo nyt saanut paljon enemmän lauluitsevarmuutta, rohkeutta ja oppia tekniikkaan ja tulkitsemiseen. Ja en inhoa enää niin paljon ii-kirjaintakaan. Pitää olla haasteita, mutta täytyy saada kokea myös onnistumisen iloa. Kun tulen tunnilta olen aina energisempi ja motivoituneempi, en siis energinen mihinkään siivoomiseen tms., vaan laulamaan lisää koko automatkan kotiin saakka (30 km). :)

Laulaen iloa saamme, sitä myös toisille jaamme..."

– Kaija

"ISOT kiitokset vielä kouluttajalle aivan mahtavasta koulutuspäivästä.
Koulutus tuli meidän kuorolle tarpeeseen ja asiat esitettiin niin että ne ymmärsi ja saatiin paljon apukeinoja laulamiseen ja paljon uutta motivaatiota kevään konsertteihin! :O)"

– Irmeli Nummi, Loimaan naislaulajat

"Omaa ilmaisuaan voi laajentaa poikkitaiteellisesti - vaikka 'ei osaisikaan laulaa'. Ääniräätälin opissa rohkeuteni on kasvanut ja itseilmaisuni on vahvistunut.

Olen löytänyt uusia apuvälineitä näyttelijäntyöhöni ja esiintymiseeni ihmisten edessä."
– Sirpa, näyttelijä ja opas

"Tavoitteenani on, että kaikki oppimiseni tukee aloittamaani mieskuoroharrastusta. Uutta ryhtiä ja lihaksia on löydetty yhdessä. Opetukset: 'Älä laula, älä yritä liikaa, avaudu, anna sen äänen vain tulla.' Tuntuu upealta, kun pystyn pikku hiljaa toteuttamaan opetusta. Jokaisen tunnin jälkeen tuntuu hienolta. Ensi keskiviikkona taas. Tuskin maltan odottaa."

– Jyrki

"Olen saanut laadukasta Laulun opetusta ja oppinut laulu tekniikkaa ja saanut uutta tietoa laulunopetuksesta sekä juuri laulu tekniikasta ja miten äänen voi avata ennen esiintymistä nyt uskaltaa jopa mennä laulamaan karaokea kun on saanut näinkin laadukasta opetusta"

– Virpi

$(".mobileNavigation ul li a.index-8").attr("target","_blank");