laulunopettaja, Minna Laukkanen laulunopettaja, Sanna Kola laulunopettaja, Sofia Autio laulunopettaja, Maria Jaakkonen

Ääniräätäli - Laulustudion opettajat

Minna Laukkanen - puhekoulutusta ja lauluvalmennusta

Minna Laukkanen on koulutukseltaan laulupedagogi ja musiikkiteatteri-ilmaisunohjaaja. Hänellä on myös filosofian maisterin tutkinto taiteentutkimuksen oppiaineista sekä opettajan pedagoginen pätevyys. Lisäksi Minna on erikoistunut barokkilauluun. Minna on osallistunut Anne-Marie Speedin Estill Voice Training level 1&2 -kurssille kesällä 2015 ja Estill -harjoitusryhmään 2015-2016 Ian Nicholasin johdolla Helsingin kaupunginteatterilla.

Minnalla on 20 vuoden kokemus laulun- ja äänenkäytön opetuksesta, aikaisemmin hän opetti Turun taiteen- ja viestinnän oppilaitoksessa ja Turun ammattikorkeakoulussa. Perustettuaan Ääniräätälin laulustudion vuonna 2004 Minna laajensi koulutustarjontaansa myös äänenkäyttökoulutuksiin ja on vetänyt useita tehokkaita valmennuksia eri alojen yrityksissä, oppilaitoksissa ja kuoroissa yksityislaulunopetuksen lisäksi. Minna suunnittelee ja toteuttaa Ääniräätälin ääniergonomiakoulutukset (äänenkäyttö ja äänenhuolto) asiakkaan tilauksesta. Hän on osallistunut Työterveyslaitoksen järjestämään Ääniergonomia puhetyössä - arviointi ja ratkaisut työssä ja työympäristössä -koulutukseen v.2014.

Minna on esiintynyt runsaasti laulajana eri orkesterien solistina sekä teattereissa.
2011-2012 Minna esiintyi Mezzosopraanon roolissa Linnateatterissa suositussa
Mieletön oopperan historia –produktiossa. Minnan erityisalueet ovat vanha musiikki sekä musikaalilaulu.

Minna on keskittynyt tällä hetkellä puheäänenkäyttökoulutuksiin sekä laulunopetukseen eri tasoisille laulajille. Lisäksi Minna antaa puheopetusta yksityisopetuksena sekä konsultoi äänenkäytön ongelmissa. Ks. lisää henkilökohtaiset sivut täällä.

Minna on Ääniräätäli Oy:n omistajayrittäjä ja toimitusjohtaja vastaten hallintoon ja toiminnan organisoimiseen liittyvistä asioista. MInna hoitaa myös Ääniräätälin laskutusasiat.

Teaching languages: Finnish, English.

 

sofia autio

Sofia Autio - musiikin vankka ammattilainen

Sofia Autio on suorittanut Turun konservatoriolla sekä klassisen että pop/jazzlaulun opintoja ja valmistunut muusikoksi pop/jazzlaulu pääaineena keväällä 2016. Hänellä on pitkä historia muusikkona olemisesta jo ennen koulutusta ja hän on päässyt monipuolisesti tekemään töitä erilaisissa kokoonpanoissa ja projekteissa aina trubaduurikeikoista teatterin lavoille asti.

Sofialla on kokemusta opettamisesta yksityisten tuntien kautta mutta eniten hän on oppinut olemalla paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja tekemällä töitä erilaisten ihmisten kanssa. Hänellä on paljon kokemusta "kentällä" olemisesta, joten häneltä saa takuuvarmoja vinkkejä liittyen esiintymiseen, jännittämiseen, bändissä laulamiseen, äänenkäyttöön ja erilaisista tilanteista selviämiseen.

Ääniräätälissä Sofia opettaa sekä vasta-alkajia, että pidemmälle ehtineitä laulajia.

 

 

Maria Jaakkonen, laulunopettaja Turku

Maria Jaakkonen - pop jazz -laulupedagogi

Maria Jaakkonen aloittaa opettajana Ääniräätälissä 28.8.2017. Hänen tunneilleen voi tehdä jo varauksia.

Maria on valmistunut Jyväskylän AMK:sta musiikkipedagogiksi pääaineenaan pop jazz -laulu. Lauluopinnoissaan hän on perehtynyt monipuolisesti rytmimusiikin eri tyylilajeihin ja laulutapoihin. Marian vahvuusalueita ovat instrumenttididaktiikka (laulu), kuoronjohto ja musiikillinen ilmaisu. Marialla on myös hyvä säestystaito. Valmistumisensa jälkeen hän on täydentänyt ammatillista ja pedagogista osaamistaan mm. laulupedagogi Aija Puurtisen ohjauksessa. Maria on toiminut opettajana eri oppilaitoksissa, yksityisissä musiikkikouluissa sekä ammattiopintojen puolella.

Maria opettaa mielellään sekä vasta-alkajia että pidemmälle ehtineitä oppilaita.

 

Sanna Kola

Sanna Kola - monipuolinen muusikko-opettajamme

Sanna Kola valmistui musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta keväällä 2011. Heti valmistumisensa jälkeen hän toimi puolitoista vuotta laulun- ja pianonsoitonopettajana Saarijärven kansalaisopistossa, johti opiston naiskuoroa ja toimi musiikkiopiston säestäjänä. 

Sannalla on runsaasti kuoro- ja lauluyhtyekokemusta niin johtajana kuin laulajanakin; Turussa hän on mm. johtanut Sångens Vänner -sekakuoroa ja viihdekuoro Kapiset:ia, ja tällä hetkellä hän on Aurorakörenin taiteellinen johtaja. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa hän lauloi kausilla 2008-2012, ja jälleen kesällä 2014.

Vanha musiikki on Sannan intohimo ja erityisosaamisalue, johon hän on kouluttautunut sekä laulussa että cembalonsoitossa. Hänellä on kuitenkin kiinnostus ja valmius toteuttaa musiikkiprojekteja muinaisesta moderniin ja vauvasta vaariin. Konsertti- ja oopperasolistina Sanna on toiminut niin Turun, Kymenlaakson kuin Keski-Suomen alueella klassisen musiikin projekteissa laidasta laitaan.

Ääiräätälissä Sanna opettaa mielellään sekä vasta-alkajia, että pidemmälle ehtineitä laulajia sekä ohjaa Musette-lauluryhmää, johon voi päästä mukaan koelaulun kautta.

Teaching languages: Finnish, English and Swedish.

Kata Vuoristo

Kata Vuoristo - pop jazz -opettaja tuorein ideoin

Kata Vuoristo on valmistunut Savonia Ammattikorkeakoulusta laulupedagogiksi, pääaineenaan popjazz-laulu, ja samalla hän on suorittanut opettajan pedagogisen pätevyyden. Hänellä on pohjalla myös aikaisempi muusikon perustutkinto Kuopion Konservatoriosta, jossa hän niinikään opiskeli popjazz-laulua, sekä sivuaineena klassista viulua.

Laulunopetuksesta Katalla on kertynyt kokemusta viiden vuoden ajalta muun muassa yksityisoppilaiden ja Kuopion Kansalaisopistossa opettamisen kautta. Yksityisten lauluoppilaiden lisäksi Kata työskentelee lauluyhtyeiden ja -ryhmien kanssa. Opettamisen lisäksi hän sovittaa ja säveltää musiikkia, muun muassa omalle yhtyeelleen Kea Kaleidoscopelle. Hänellä on vankka tausta esiintyjänä, sillä keikkalavat ovat kutsuneet 14-vuotiaasta lähtien erilaisiin tilanteisiin ja tilaisuuksiin, muun muassa tanssiyhtye-esiintymisistä jazz-konsertteihin.

Kata on erityisen innostunut jazzista ja maailmanmusiikista, sekä äänenkäytön mahdollisuuksista instrumentalistisemmassakin musiikissa. Hän on opiskellut jazz-laulua muun muassa Nina Höynälän (artistinimeltään Nina Mya) opissa, sekä vaihtovuotenaan Lissabonissa Portugalissa ympäri maailmaakin mainetta niittäneen Maria Joãon tunneilla. Kata on hyvin oppilaslähtöinen opettaja, ja tunnilla edetään oppilaan toiveita ja tavoitteita silmällä pitäen. Hän opettaa mielellään eri musiikin tyylilajeja laajalla skaalalla, ja haluaa tarjota helposti lähestyttäviä ja kiinnostavia tunteja, joilla keskitytään laulujen opettelemisen lisäksi laulutekniikan ja -tulkinnan hiomiseen. Kata suhtautuu työhönsä intohimolla ja antaa sen näkyä ulospäin: musiikki kuuluu kaikille!

Ääniräätälissä Kata opettaa sekä ohjaa Kata´s Jazz Singers- ja  Laulun iloa laulamattomille -ryhmiä. Syksystä 2017 lähtien Kata jatkaa kurssiopettajana Ääniräätälissä.

Teaching languages: Finnish and English.

Ota yhteyttä