Ääniräätäli - Laulustudion opettajat

Minna Laukkanen - puhekoulutusta ja lauluvalmennusta

Minna Laukkanen on koulutukseltaan laulupedagogi ja musiikkiteatteri-ilmaisunohjaaja. Hänellä on myös filosofian maisterin tutkinto taiteentutkimuksen oppiaineista sekä opettajan pedagoginen pätevyys. Lisäksi Minna on erikoistunut barokkilauluun. Minna on osallistunut Anne-Marie Speedin Estill Voice Training level 1&2 -kurssille kesällä 2015 ja Estill -harjoitusryhmään 2015-2016 Ian Nicholasin johdolla Helsingin kaupunginteatterilla.

Minnalla on 20 vuoden kokemus laulun- ja äänenkäytön opetuksesta, aikaisemmin hän opetti Turun taiteen- ja viestinnän oppilaitoksessa ja Turun ammattikorkeakoulussa. Perustettuaan Ääniräätälin laulustudion vuonna 2004 Minna laajensi koulutustarjontaansa myös puheäänenkäyttökoulutuksiin ja on vetänyt lukemattomia tehokkaita valmennuksia eri alojen yrityksissä, oppilaitoksissa ja kuoroissa yksityislaulunopetuksen lisäksi. Minna suunnittelee ja toteuttaa Ääniräätälin ääniergonomiakoulutukset (äänenkäyttö ja äänenhuolto) asiakkaan tilauksesta. Hän on osallistunut Työterveyslaitoksen järjestämään Ääniergonomia puhetyössä - arviointi ja ratkaisut työssä ja työympäristössä -koulutukseen v.2014.

Minna on esiintynyt runsaasti laulajana eri orkesterien solistina sekä teattereissa. 2011-2012 Minna esiintyi Mezzosopraanon roolissa Linnateatterissa suositussa Mieletön oopperan historia –produktiossa. 

Minna on keskittynyt tällä hetkellä puheäänenkäyttökoulutuksiin sekä laulunopetukseen eri tasoisille laulajille. Lisäksi Minna antaa puheopetusta yksityisopetuksena sekä konsultoi äänenkäytön ongelmissa. 

Minna on Ääniräätäli Oy:n omistajayrittäjä ja toimitusjohtaja vastaten hallintoon ja toiminnan organisoimiseen liittyvistä asioista. Minna hoitaa myös Ääniräätälin laskutusasiat. Vuonna 2018-2020 Minna opiskelee vokologiaa ja puheviestintää Tampereen yliopistossa eikä ota uusia lauluoppilaita toistaiseksi. 

Minna is teaching mostly speaking voice, specialised in voice and breathing problems. Teaching languages: Finnish, English.

Sofia Autio - monipuolinen muusikko-opettajamme

Sofia Autio on suorittanut Turun konservatoriolla sekä klassisen että pop/jazzlaulun opintoja ja valmistunut muusikoksi pop/jazzlaulu pääaineena keväällä 2016. Hän on koulutukseltaan myös musiikkiteknologi. Hän on toiminut muusikkona jo ennen koulutusta ja on tehnyt töitä monipuolisesti erilaisissa kokoonpanoissa ja projekteissa aina trubaduurikeikoista teatterin lavoille asti. 

Sofialla on kokemusta opettamisesta yksityisten tuntien kautta, mutta eniten hän on oppinut olemalla paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja työskentelemällä erilaisten ihmisten kanssa. Hänellä on paljon kokemusta "kentällä" olemisesta, joten häneltä saa takuuvarmoja vinkkejä liittyen esiintymiseen, jännittämiseen, bändissä laulamiseen, äänenkäyttöön ja erilaisista tilanteista selviämiseen.

Ääniräätälissä Sofia vetää POP a cappella -ryhmää sekä pianosäestyksellistä moniäänistä lauluryhmää/stemmalaulun alkeet -ryhmää. Yhteistyössä Turun kesäyliopiston kanssa pidettävää Lauletaan yhdessä -kurssia Sofia ohjaa iloisella ja monipuolisella otteellaan! Sofia hoitaa Ääniräätälin kautta myös äänityksiä sekä keikkoja.

Maria Jaakkonen - pop jazz -laulupedagogi

Maria Jaakkonen on pop/jazz-musiikkipedagogi ja muusikko. Opintonsa hän on suorittanut vuosina 2004-2010 Jyväskylän konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Marian opettajina ovat olleet mm. Maija Hapuoja ja Susanna Lukkarinen. Valmistuttuaan hän on täydentänyt ammatillista ja pedagogista osaamistaan mm. Aija Puurtisen ohjauksessa. Lauluopinnoissa Maria on perehtynyt monipuolisesti rytmimusiikin eri tyylilajeihin ja laulutapoihin. Hänen vahvuusalueitaan ovat yksilö- ja ryhmäopetus, kuoronjohto ja musiikillinen ilmaisu. Marian musiikilliset mielenkiinnonkohteet keskittyvät laulelmamusiikkiin, musikaaleihin ja jazz-musiikkiin.

Opetustyöstä Marialla on yli kymmenen vuoden kokemus, ja hän on toiminut pop/jazz-laulunopettajana mm. Jyväskylässä, Mikkelissä ja Ylivieskassa. Opetuskokemus on kertynyt eri oppilaitoksista, yksityisistä musiikkikouluista, musiikin ammattiopinnoista sekä kuorojen äänenmuodostajana.

Maria on esiintynyt paljon laulajana solistisissa tehtävissä, taustalaulajana, kuoroissa ja teatterissa. Maria opettaa Ääniräätälissä sekä aloittelijoita että pidemmälle ehtineitä laulajia yksityistunneilla

Maria is a very experienced pop jazz singer and teacher. Teaching languages: Finnish and English.

Sanna Kola - musiikin vankka ammattilainen

Sanna Kola valmistui musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta keväällä 2011. Hän on työskennellyt valmistumisensa jälkeen mm. Saarijärven kansalaisopistossa. Hänellä on runsaasti kuoro- ja lauluyhtyekokemusta niin johtajana kuin laulajanakin; Turussa hän on mm. johtanut Sångens Vänner -sekakuoroa ja viihdekuoro Kapiset:ia, ja tällä hetkellä hän on Aurorakörenin taiteellinen johtaja ja kamarikuoro Meloksen kuoronjohtaja. Sanna on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa kuutena kesänä.

Vanha musiikki on Sannan intohimo ja erityisosaamisalue, johon hän on kouluttautunut sekä laulussa että cembalonsoitossa. Hänellä on kuitenkin kiinnostus ja valmius toteuttaa musiikkiprojekteja muinaisesta moderniin ja vauvasta vaariin. Konsertti- ja oopperasolistina Sanna on toiminut niin Turun, Kymenlaakson kuin Keski-Suomen alueella klassisen musiikin projekteissa laidasta laitaan.

Ääniräätälissä Sanna opettaa mielellään sekä vasta-alkajia, että pidemmälle ehtineitä laulajia yksityistunneilla ja pienryhmissä sekä ohjaa Musette-lauluryhmää ja Oopperaensembleä, joihin voi päästä mukaan koelaulun kautta. 

Sanna is specialised in classical singing. Teaching languages: Finnish, English and Swedish.

Marie-Anne haapakoski – asiakkuusvastaava

Marie-Anne Haapakoski on Ääniräätälin asiakkuusvastaava, eli jos mikä tahansa palveluissamme askarruttaa mieltäsi, ole yhteydessä häneen! Marie-Anne on koulutukseltaan FM pääaineenaan musiikkitiede sekä kulttuurituottaja, joten häneltä sujuvat sekä käytännön että suunnittelupuolen hommat. Hän on käynyt musiikkiluokat ja ollut aktiivinen musiikinharrastaja itsekin - myös Ääniräätälin asiakkaana - joten musiikkimaailma on hänelle tuttua monelta kantilta. Marie-Anne on myös pitkäaikainen festivaalityöntekijä mm. Naantalin Musiikkijuhlilla. Ääniräätälin toimistolla hänet tapaa päiväsaikaan sekä konserteissamme aina iloisena lippukassana! 

marie-anne.haapakoski@aaniraatali.fi

Marie-Anne is our Customer Care Specialist. She will help you with our web shop and all the arrangements with singing groups and voice lessons. 

Tiina björk

Tiina Björk on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan musiikkikasvatus. Opinnoissaan hän keskittyi erityisesti pop&jazz lauluun ja laulupedagogiikkaan Aija Puurtisen ohjauksessa. Hän opiskeli myös vuoden Yhdysvalloissa (University of Miami, Frost School of Music) keskittyen laulun lisäksi erityisesti laulunkirjoitukseen ja yhtyetyöskentelyyn. Hän pyrkii jatkuvasti myös kehittämään itseään sekä laulajana että opettajana osallistuen erilaisille kursseille ja koulutuspäiville (mm. Estill Voice Training, Laulupedagogien koulutuspäivät).

Laulajana Tiina on esiintynyt erilaisissa tehtävissä aina musikaaleista oman tuotannon esittämiseen. Mukaan on mahtunut myös erilaisia lauluyhtyeitä niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin, sekä esimerkiksi R&B ja Salsa yhtyeet. Vuonna 2018 Tiina valittiin myös laulamaan Eurovoxin (Euroopan laulupedagogien yhdistyksen järjestämä suurkonferenssi) Young Professionals Programiin, joka järjestettiin Haagissa Hollannissa.

Tiina on opettanut laulua jo useamman vuoden ajan eri oppilaitoksissa ja yksityisesti niin Helsingissä, Turussa kuin Lohjallakin (esim. Turun konservatorio, Musiikkikoulu Demo). Hän on toiminut myös muutaman eri kuoron taiteellisena johtajana, sekä opettanut laulunkirjoituksen, pianonsoiton ja vapaansäestyksen alkeita. Opettajana Tiina on rento ja kannustava, ja hänelle tärkeitä opetuksen lähtökohtia ovat laulutaidon ja tekniikan kehittämisen lisäksi rento tekemisen meininki ja musiikin ilon säilyttäminen. Vaikka tunneilla tehdään keskittyneesti töitä ja opetellaan uusia taitoja, ei sitä tehdä otsa kippuralla. Kun keho ja mieli vapautuvat, kuulostaa usein laulukin paremmalta!

Vaikka kaikki rytmimusiikin tyylilajit ovat Tiinalle tuttuja, hän rakastaa erityisesti soul, r&b ja jazz musiikkia, ja innostuu kaikesta mikä groovaa. Hän innostuu aina myös oppilaiden hienoista onnistumisen hetkistä tunneilla, tyylilajista riippumatta! Työajan ulkopuolella hänet voi löytää mökiltä, tanssitunneilta, tai hyvän ruoan ääreltä ystävien ja perheen seurassa. Ääniräätälissä Tiina opettaa laulajia alkeista eteenpäin yksityistunneilla, varaa aika Tiinalle kalenteristamme! 

Tiina is specialised in pop/jazz singing. Teaching languages: Finnish and English.

Marika Kivinen

Marika Kivinen on koulutukseltaan musiikkipedagogi (YAMK). Hänellä on monipuolinen kokemus laulunopettajana. Hän on kokenut laulun ryhmäopetuksen ohjaaja ja on kehittänyt ryhmäopetuksen menetelmiä omassa YAMK-opinnäytetyössään. Hän hyödyntää kehollisia lähestymistapoja ja positiivista pedagogiikkaa opetuksessaan. Marika ohjaa syksyllä 2019 Ääniräätälin ja Turun kesäyliopiston yhteistyössä järjestämää kurssia Laulun iloa laulamattomille.