Ääniräätäli - Laulustudion opettajat

Minna Laukkanen - puhekoulutusta ja lauluvalmennusta

Lue lisää: Äänikuningatar Minna Laukkanen

Minna Laukkanen on koulutukseltaan laulupedagogi ja musiikkiteatteri-ilmaisunohjaaja. Hänellä on myös filosofian maisterin tutkinto taiteentutkimuksen oppiaineista sekä opettajan pedagoginen pätevyys. Lisäksi Minna on erikoistunut barokkilauluun. Minna on osallistunut Anne-Marie Speedin Estill Voice Training level 1&2 -kurssille kesällä 2015 ja Estill -harjoitusryhmään 2015-2016 Ian Nicholasin johdolla Helsingin kaupunginteatterilla.

Minnalla on 25 vuoden kokemus laulun- ja äänenkäytön opetuksesta, aikaisemmin hän opetti Turun taiteen- ja viestinnän oppilaitoksessa ja Turun ammattikorkeakoulussa. Perustettuaan Ääniräätälin laulustudion vuonna 2004 Minna laajensi koulutustarjontaansa myös puheäänenkäyttökoulutuksiin ja on vetänyt lukemattomia tehokkaita valmennuksia eri alojen yrityksissä, oppilaitoksissa ja kuoroissa yksityislaulunopetuksen lisäksi. Minna suunnittelee ja toteuttaa Ääniräätälin ääniergonomiakoulutukset (äänenkäyttö ja äänenhuolto) asiakkaan tilauksesta. Hän on osallistunut Työterveyslaitoksen järjestämään Ääniergonomia puhetyössä - arviointi ja ratkaisut työssä ja työympäristössä -koulutukseen v.2014 ja opiskellut vokologian perusopintoja (äänen harjoittaminen ja tutkimus) Tampereen yliopistossa.

Minna on esiintynyt runsaasti laulajana eri orkesterien solistina sekä teattereissa. 2011-2012 Minna esiintyi Mezzosopraanon roolissa Linnateatterissa suositussa Mieletön oopperan historia –produktiossa. 

Minna on keskittynyt tällä hetkellä puheäänenkäyttökoulutuksiin sekä laulunopetukseen eri tasoisille laulajille. Lisäksi Minna antaa puheopetusta yksityisopetuksena sekä konsultoi äänenkäytön ongelmissa. 

Minna on Ääniräätäli Oy:n omistajayrittäjä ja toimitusjohtaja vastaten hallintoon ja toiminnan organisoimiseen liittyvistä asioista. Minna hoitaa myös Ääniräätälin laskutusasiat.

Esim. Puheäänen pikahuolto 2x55 min etänä 160 €.

Varaa aika Minnan laulutunnille (lähiopetus)!

Varaa aika Minnan etätunnille!  

Minna is teaching mostly speaking voice, specialised in voice and breathing problems. Teaching languages: Finnish, English.

Sanna Kola - musiikin vankka ammattilainen

Sanna Kola valmistui musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta keväällä 2011. Hän on työskennellyt valmistumisensa jälkeen mm. Saarijärven kansalaisopistossa. Hänellä on runsaasti kuoro- ja lauluyhtyekokemusta niin johtajana kuin laulajanakin; Turussa hän on mm. johtanut Sångens Vänner -sekakuoroa ja viihdekuoro Kapiset:ia, ja tällä hetkellä hän on Aurorakörenin taiteellinen johtaja ja kamarikuoro Meloksen kuoronjohtaja. Sanna on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa kuutena kesänä.

Vanha musiikki on Sannan intohimo ja erityisosaamisalue, johon hän on kouluttautunut sekä laulussa että cembalonsoitossa. Hänellä on kuitenkin kiinnostus ja valmius toteuttaa musiikkiprojekteja muinaisesta moderniin ja vauvasta vaariin. Konsertti- ja oopperasolistina Sanna on toiminut niin Turun, Kymenlaakson kuin Keski-Suomen alueella klassisen musiikin projekteissa laidasta laitaan.

Ääniräätälissä Sanna opettaa mielellään sekä vasta-alkajia, että pidemmälle ehtineitä laulajia yksityistunneilla ja pienryhmissä sekä ohjaa Musette-lauluryhmää ja Oopperaensembleä, joihin voi päästä mukaan koelaulun kautta.

Varaa aika Sannalle!

Sanna is specialised in classical singing. Teaching languages: Finnish, English and Swedish.

KATI HATAKKA - MONIPUOLINEN POP/ROCK/JAZZ -MUUSIKKO JA OPETTAJA

Kati Hatakka on valmistunut musiikkitieteen kandidaatiksi Turun Yliopistosta, ja hänen opintoihinsa on kuulunut myös musiikkikasvatusta ja fonetiikkaa. Aiemmin musiikkiteknologin ammattitutkinnon suorittanut Kati on opiskellut laulua mm. Katri Liiran sekä Ira Kaspin johdolla. Vuodesta 2018 lähtien Kati on opiskellut Estill Voice Training -mallia osallistumalla Helga Westmarkin, Ira Kaspin ja Jenny Virkkusen vetämille kursseille ja harjoitusryhmiin. Kati aikookin jatkaa Estill-opintojaan myös tulevaisuudessa, sillä hän on erityisen kiinnostunut äänentuoton fysiologiasta. Hän pyrkiikin ymmärtämään erilaisten ääniongelmien lähteitä sekä ihmisäänen uskomatonta potentiaalia mahdollisimman syväluotaavasti.

Tärkeintä Katille on kuitenkin ilmaista musiikin avulla kaikenlaisia tunteita, ja hän haluaa auttaa oppilaitaan löytämään ilmaisuunsa uusia sävyjä. Opettajana Kati on kannustava ja oppilaslähtöinen. Hänelle on ensisijaisen tärkeää, että oppilas löytää itsevarmuutensa ja kykenee seisomaan laulamansa ohjelmiston takana. Monenlaisia keikkoja tehneenä Kati osaa myös opastaa niin aloittelevia kuin pidemmälle ehtineitä laulajia myös esiintymisen saloihin. Opetustyön ulkopuolella Katin saattaakin bongata keikoilta esittämästä niin omaa tuotantoaan kuin cover-ohjelmistoa. Tällä hetkellä hän esiintyy Musta Kauris- ja KasKasKas-yhtyeiden riveissä. Keikkatöissään Kati on perehtynyt rytmimusiikin moniin genreihin, erityisesti poppiin rockiin ja jazziin, mutta hänellä on myös pitkä kuoro- ja teatteriharrastushistoria, joiden vuoksi sekä klassisempi ohjelmisto että näyttämömusiikki ovat hänelle tuttuja. Erityisen lähellä hänen sydäntään ovat etno- ja kansanmusiikin monet muodot.

Laulunopetuksen lisäksi Kati on toiminut useita vuosia myös pianonsoitonopettajana turkulaisissa yksityisissä musiikkikouluissa sekä Turun kaupungilla. Jos siis kaipaat opastusta esimerkiksi itsesi säestämisessä, apu löytyy läheltä! Vapaa-ajallaan Kati soittaa useita eri soittimia, kuten harppua ja alttoviulua. Lisäksi hän harrastaa käsitöitä ja parkouria.

Kati is specialized in pop/rock/jazz-singing. Teaching languages: Finnish and English.

$(".mobileNavigation ul li a.index-8").attr("target","_blank");